máj. 28, 2013 / Sportágak

Asztalitenisz

Asztalitenisz

Pápa Sportcsarnok

Időpont: 2013. augusztus 24., 9:00

Helyszín: Pápa, Sportcsarnok

Technikai információk:

 • Női és férfi egyéni számokat indítunk
 • Az ütőt a versenyzők saját maguknak hozzák!
 • Versenyzés sportszerű öltözékben. Balesetek elkerülése végett tornacipő használata javasolt!

Lebonyolítás rendje:

A labda játékba kerül attól a pillanattól kezdve, ahogy megszűnik a mozdulatlansága, s játékban marad mindaddig, amíg a labdamenet ponttal véget nem ér, vagy félbe nem szakad.
A labda a háló felett vagy mellett szálló labdának tekinthető akkor is, ha akár felül, akár alul, akár kívülről megkerüli a hálókészletet az asztalon kívül repülve, vagy, ha a visszaütésnél a háló felett vagy mellett ugrik vissza.
A labdamenetet meg kell ismételni, ha a labda az adogatás során útban a háló felett vagy mellett a hálókészletet érinti feltéve, hogy az adogatás egyébként szabályos volt, vagy a hálót ért labdát a fogadó.
A játszmát az a játékos nyeri, aki előbb éri el a 11 vagy 21 pontot, kivéve, ha mindkét játékos 10 vagy 20 pontot szerzett. Ebben az esetben a játszmát az a játékos nyeri, aki elsőként szerez egymást követően 2 ponttal többet az ellenfélnél.
A jelentkezők számától függően a játszma 11 vagy 21 pontig tart.
A mérkőzés három nyert játszmából áll.
Az adogatás-, a fogadás- és térfélválasztás rendjének a jogát sorsolással döntik el, és a győztes választhat, hogy elsőként adogat, elsőként fogad, vagy hogy melyik térfélen kezdi a játékot.
Minden harmadik vagy ötödik pontszerzés után a fogadó játékos adogató játékos lesz, és így tovább felváltva a játszma végéig, kivéve, ha mindkét játékos vagy páros 10 vagy 20 pontot szerzett.
A játékosok sorsolás alapján nemek szerint 3-4 fős csoportokba osztva körmérkőzést játszanak, melyekből a legjobb 8 jut tovább. A legjobb 8 között kieséses rendszerben folyik tovább a játék.
A csoportokon belül a sorrend megállapítása (több nyert mérkőzés, jobb szettarány, holtverseny esetén egymás elleni eredmény).
A mérkőzéseket az irányitó versenybíró sorsolása alapján játsszák. Minden meccset a játékosok maguk számolják, vitás esetben az irányító versenybíró dönt.

Értékelés
(6 szavazat)

2 bejegyzés

 • Komment Jung László szerda, 03 július 2013 06:41 írta Jung László

  Tisztelt Tóth János!

  Köszönjük érdeklődését. Korosztályok sajnos nem lesznek, csak egyéni női és férfi.

  Üdvözlettel

 • Komment Tóth János kedd, 02 július 2013 13:03 írta Tóth János

  Korosztályok lesznek???

Login to post comments

Bakonyerdő Zrt.Erdészeti és Faipari Dolgozók SzakszervezetePápa Város ÖnkormányzataBEFAG LövészklubVárkertfürdőPápai HúsBEFAG Parketta

Hírek

Pihenés a Balatonnál

máj. 08, 2013

Az augusztus 20-i hét remek lehetőséget kínál azon kollégák számára, akik a sportnapot megelőzően egy pár napos balatoni kitérőt is szívesen beiktatnának.

Sikeres tárgyalás Pápa városával

március 05, 2013

Pápa Város méltó hírnevéhez, miszerint barátságos és vendégszerető város.

Képgalériák

Twitter